Kostholdsretningslinjer mot dysgeusi hos barnet med kreft

Kosthold hos barn med kreft

Å dekke ernæringsbehovene til barn som lider av en onkologisk prosess er nøkkelen når de møter behandling og overvinner sykdommen. Vi anbefaler hvordan du kan forbedre bivirkningene.

Kostholdsretningslinjer mot dysgeusi hos barnet med kreft


Mor som fôrer sønnen sin med kreft med dysgeusia
Grillet, ovnskokt og kokt mat tolereres best av barnet med dysgeusia.
  • Kosthold under kreftprosessen hos barn
  • Kosthold for å bekjempe tap av matlyst hos barnekreft
  • Retningslinjer for å bekjempe kvalme, oppkast og diaré hos barn med kreft
  • Triks for å bekjempe mucositis og odynophagia i kreft hos barn
  • Kostholdsretningslinjer mot dysgeusi hos barnet med kreft
  • Hvordan motvirke senking av forsvaret hos barn med kreft
Oppdatert: 3. desember 2019

Den  smaksforandring  er en bivirkning av kjemoterapi bestående av endret smakssans som fører til endring av den vanlige smak og lukt av mat. Det er ofte at barnet som går gjennom en onkologisk prosess, finner  metalliske og ubehagelige smaker  som konditionerer ikke-inntaket av visse matvaregrupper, også de som før prosessen kunne være blant deres favoritter.
Følgende tips kan brukes for å redusere dette vanlige problemet ved kreft i barn.
  • Unngå øyeblikkelig problemet mat, og erstatt den med en eller flere fra samme gruppe, hvis nødvendig.
  • Ikke gjør veldig forseggjorte forberedelser og velg mat med lite smak og lukt. Ekskluder matvarer som blå fisk, kål, blomkål, aioli, hvitløk, løk, brent mat ...
  • Det er større appetitt for salte eller søte smaker for barnet.
  • Ta retter kalde eller i romtemperatur.
  • Grillet, ovnskokt og kokt mat tolereres best.
  • Unngå å brenne for mye eller brenne mat.
  • Noen av matvarene som gir mest problemer er rødt kjøtt og fisk, spesielt blått. Ikke tilbud disse matvarene som sådan, og legg dem i form av et grillspyd, krokett, lasagne, potetmos osv.

Oral rengjøring av barn med kreft eller tumorprosesser
Riktig munnhygiene med myte smaker bidrar til å motvirke den metalliske smaken på mat.

For å  motvirke den  metalliske smaken  på mat :
  • Masker den med andre sterke smaker: spekemat, sylteagurk, serranoskinke, fuet, chorizo, etc.
  • Bruk sauser som konkurrerer med smaken av hovedmat.
  • Drikk limonade eller sitronsaft.
  • Insister den lille for å opprettholde god oral og tannhygiene med en følelse av friskhet. Overvåk tennene rengjøring og bruk menthol tabletter eller tyggegummi om nødvendig.
  • Bruk bestikk av plast, tre eller annet ikke-metallisk materiale.
  • Tilsett noen få dråper sitron, brus, cola eller fruktjuice i vannet, hvis det bare er ubehagelig.
 ⏪ Triks for å bekjempe mucositis og odynophagia i kreft hos barn
Hvordan motvirke senking av forsvaret hos barn med kreft ⏩ 
Opprettet: 16. november 2016

Beslektet innhold for kategorien: Alt om kreft (del 2) ››


Skrevet av redaksjonen av: WebMD - Health Solutions
Informasjonen gitt her skal ikke brukes under noen medisinsk nødsituasjon eller for diagnostisering eller behandling av noen medisinsk tilstand.
En autorisert lege bør konsulteres for diagnose og behandling av alle medisinske tilstander.