Hvordan motvirke senking av forsvaret hos barn med kreft

Kosthold hos barn med kreft

Å dekke ernæringsbehovene til barn som lider av en onkologisk prosess er nøkkelen når de møter behandling og overvinner sykdommen. Vi anbefaler hvordan du kan forbedre bivirkningene.

Hvordan motvirke senking av forsvaret hos barn med kreft


Mor og sønn vasker hender på kjøkkenet
God hygiene på kjøkkenet er avgjørende for å beskytte forsvaret til barn med kreft.
  • Kosthold under kreftprosessen hos barn
  • Kosthold for å bekjempe tap av matlyst hos barnekreft
  • Retningslinjer for å bekjempe kvalme, oppkast og diaré hos barn med kreft
  • Triks for å bekjempe mucositis og odynophagia i kreft hos barn
  • Kostholdsretningslinjer mot dysgeusi hos barnet med kreft
  • Hvordan motvirke senking av forsvaret hos barn med kreft
Oppdatert: 3. desember 2019

Den  nøytropeni eller senking av forsvar  hos barn med kreft er et problem som påvirker immunsystemet, som er bitter og økt mottakelighet for infeksjoner. De fleste av anbefalingene i dette avsnittet er i samsvar med å opprettholde tilstrekkelig hygiene og grunnleggende standarder for matsikkerhet, noe som gjør at barnets forsvar kan løftes mens den onkologiske prosessen varer:
  • Kok maten godt, som betyr å nå 65-70 ° C i midten av produktet. Kjøttet blir fra rødlig til brun, mager fisk fra rosa til hvit og eggeplommen.
  • Tine mat kald og hold ikke oppvasken i romtemperatur, spesielt ikke om sommeren eller varmt vær. Det er heller ikke tilrådelig å fryse en avrimet mat på nytt.
  • Overvåk utløpsdatoer og preferanseforbruk.
  • Ikke bland rå og kokt mat.
  • Hyppig håndvask anbefales, og foreldre som lager mat til disse barna, bør ikke tørke med en oppvaskduk, men heller med engangspapir.
  • Bruk trykkokeren til matlaging når det er mulig.
  • Oppretthold streng hygiene på kjøkkenet og i verktøyene dine: skjærebrett, kjøleskap, kjøkkenkluter, etc.
  • Bløtlegg rå grønnsaker og grønnsaker med noen dråper desinfeksjonsmiddel, og skyll deretter grundig.
  • Ikke spis rått eller underkokt kjøtt: carpaccio, ribeye, grill ...
  • Unngå å spise rå eller underkokt fisk: sushi, marinert, røkt, syltet eller lignende.
  • Ikke spis oster som ikke er laget med sterilisert melk eller de som er mugne. Begrens: gorgonzola, roquefort, cabrales, brie, camembert, stilton, feta, acid cheddar.
  • Ta alt pasteurisert eller sterilisert meieri.

 Guidelines Retningslinjer for kosthold mot dysgeusi hos barn med kreft ⏩ 
Opprettet: 16. november 2016

Beslektet innhold for kategorien: Alt om kreft (del 2) ››


Skrevet av redaksjonen av: WebMD - Health Solutions
Informasjonen gitt her skal ikke brukes under noen medisinsk nødsituasjon eller for diagnostisering eller behandling av noen medisinsk tilstand.
En autorisert lege bør konsulteres for diagnose og behandling av alle medisinske tilstander.